Bačić: ‘Podsjetio bih Zekanovića da je u Sabor ušao na listi HDZ-a’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zekanović je u Sabor ušao na listi koja je u tom trenutku podržavala program koji je podrazumijevao usvajanje Istanbulske konvencije

Nije trebalo dugo čekati da netko iz HDZ-a komentira izjave HRAST-ovog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je nakon jednoglasnog usvajanja Istanbulske konvencije na Vladi izjavio ‘Radi se o lažima i demagogiji, taj će zakon duboko štetiti hrvatskom narodu. Moje povjerenje će imati hrvatski narod… Svatko tko se naziva demokršćaninom…’.

Na izjave se osvrnuo predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić.

Kao što ja ne pokušavam gospodina Zekanovića uvjeriti da misli kao ja, tako nema potrebe ni da gospodin Zekanović tvrdi kako drugi razmišljaju i postupaju. To je stvar svakog pojedinca, da postupi po svom razmišljanju. I u tom kontekstu sam pratio sjednicu Vlade i nisam niti očekivao drugačiji ishod”, izjavio je Branko Bačić za N1.

Bačić je izjavio kako podsjeća kako je Zekanović u Sabor ušao na listi HDZ-a u vrlo snažnoj izbornoj jedinici u kojoj HDZ već dugi niz godina postiže najbolje rezultate, da je ušao na listi koja je u tom trenutku podržavala program koji je podrazumijevao usvajanje Istanbulske konvencije.

Smatram da je u tom trenutku to znao ili je trebao znati. Čudi me izjava da smo mi u HDZ-u napustili nekakva razmišljanja. Mi i prije i sada tvrdimo isto – da ćemo podržati Konvenciju. Što se u međuvremenu kod Zekanovića promijenilo, to on treba reći. Očekujem da će i dalje podržavati rad ove Vlade. Ako neće, to je njegova odluka, mi idemo dalje. Vlada još uvijek ima sigurnu većinu u parlamentu”, izjavio je Bačić za N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI