Bačić: ‘Povjerenstvo za aferu SMS ne može biti osnovano!’

screenshot

Danas se načelno većina oporbenih klubova javno založila za osnivanje tog povjerenstva

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u Saboru je rekao kako se ne može osnovati saborsko povjerenstvo za aferu SMS jer je slučaj na sudu, piše N1.

“Još nisam dobio niti je u Tajništvu Sabora zaprimljen prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o aferi SMS. Zakon o istražnim povjerenstvima je jasan i on govori da kada se za određeni postupak otvori sudbeni postupak, prestaje s radom istražno povjerenstvo”, kazao je Bačić i dodao da je “afera SMS epilog dobila na Županijskom sudu u Osijeku”.

“Time su nastupile okolnosti da se takvo Povjerenstvo ne može osnovati ili, ako je osnovano prestaje s radom. Osnivanje povjerenstva bilo bi u suprotnosti sa zakonom i mi ga ne možemo podržati”, rekao je Bačić, ali se ogradio činjenicom da još nije vidio nikakav prijedlog o osnivanju povjerenstva.

Podsjetimo,Predsjedništvo SDP-a jučer je odlučilo da će se predsjednik stranke Davor Bernardić danas sastati s čelnicima drugih oporbenih stranaka i pokušati dobiti potporu za osnivanje Povjerenstva o aferi SMS. Doznajemo kako je upravo u tijeku taj sastanak u Saboru.

Danas se načelno većina oporbenih klubova javno založila za osnivanje tog povjerenstva o aferi SMS, ali sudeći prema riječima Branka Bačića HDZ smatra kako ga nije moguće osnovati jer se sudski postupak vodi na sudu u Osijeku.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI