BAJAGA ODRŽAO KONCERT U VARAŽDINU: Tisuće ljudi pjevalo njegove poznate uspješnice

screenshot

Ove godine se na Špancirfestu očekuje više od prošlogodišnjih 265 tisuća posjetitelja koji su tada Varaždinu osigurali gotovo 4000 noćenja turista iz 44 zemlje, a turistički je promet iznosio 35,5 milijuna kuna

Koncertom srbijanskoga pjevača Momčila Bajagić-Bajage i pratećega benda “Instruktori” na kojemu je bilo više tisuća ljudi, na pozornici ispod bedema Staroga grada završio je prvi dan jubilarnoga 20. Špancirfesta.

Bajaga je na Špancirfestu već nastupao – 2010. i 2015. Uoči ovogodišnjega nastupa u Varaždinu, zbog nezadovoljstva hrvatskih branitelja, otkazan je njegov koncert u Karlovcu, koji je bio najavljen za 3. rujna.

Oglasili su se i varaždinski branitelji, točnije članovi Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma, koji su u priopćenju naveli “da nisu ni za kakve zabrane, ali je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srbijanskoga pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju“.

Bajage je pak nekoliko puta u medijima izjavio da je nastupao samo na humanitarnim koncertima za djecu bez roditelja te da politiku uopće ne prati. Organizatori Špancirfesta iz Turističke zajednice grada Varaždina i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok bili su pak jasni u stajalištu da otkazivanje koncerta ne dolazi u obzir te je Bajaga nastupio prvoga dana desetodnevnog festivala u Varaždinu, a u međuvremenu je svirao i u Puli.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI