Bandiću nije drago zbog Drage!

Goran Stanzl/PIXSELL

Prgomet u kampanju ulazi potpuno svjež i nepotrošen, dok Bandić, ali i ostali kandidati, pogotovo HNS-ovka Anka Mrak Taritaš, pomalo su već postali dosadni javnosti, jer su do sada ispucali sve svoje najjače argumente. Bandić sa svojim iskopinama po Zagrebu i dvostrukim prekopavanjima gradskih trgova, a sve na račun građana Zagreba, popeo se svima na glavu, pa se stječe dojam da ga za silne promašaje u trošenju gradskog novca ni silne fontane ne mogu oprati. Prgometove šanse da postigne dobar rezultat na izborima u Zagrebu, su tim veće, jer je politički analitičar Žarko Puhovski, inače šampion pogrešnih procjena, nedavno upitan kako gleda na mogućnost da Prgomet postane HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, odgovorio da on smatra da Prgomet nema nikakve šanse. S obzirom na činjenicu da je Puhovski u skoro svim dosadašnjim procjenama redovito promašivao onda se Prgomet može nadati dobrom rezultatu na svibanjskim izborima

Taman kada su mnogi pomislili da će HDZ i ovaj izborni ciklus u Zagrebu za svog gradonačelničkog kandidata ponuditi nekoga tko će samo poslužiti za popunjavanje izbornih listića, predsjednik stranke Andrej Plenković, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, nogometnim rječnikom rečeno, u igru ubacuje asa iz rukava, Dragu Prgometa, za kojeg je istaknuo da je etabliran političar, čovjek s respektabilnom profesionalnom karijerom ali isto tako izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem na kojem je dokazao da je u stanju boriti se i za svoje ideje i za svoje političke projekte.”Smatram da uoči lokalnih izbora s njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom na izborima za grad Zagreb i to za izbor gradonačelnika, a naravno i za dobar rezultat, puno bolji nego dosad za Gradsku skupštinu”, naglasio je predsjednik HDZ-a.

I bilo nekom drago ili ne, Drago Prgomet jeste respektabilan kandidat, bar puno respektabilniji od dvoje prethodnih kandidata, Margarite Mađarić i Jasena Mesića koji su HDZ-u poslužili, bukvalno, za popunjavanje izbornih listića i kao osobe koje bi mogle najmanje nauditi Milanu Bandiću, tadašnjem istinskom tajnom HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika. Ne treba zaboraviti da je Bandić i 2009. godine na lokalnim izborima u Zagrebu bio u izvrsnim odnosima sa tadašnjim čelnikom HDZ-a i premijerom Ivom Sanaderom, a da je te dobre veze s novim čelnicima HDZ-a, Tomislavom Karamarkom i Milijanom Brkićem, još više poboljšao na zadnjim izborima za Grad Zagreb 2013. godine. Dakle u posljednja dva izborna ciklusa, otkako se gradonačelnici biraju neposredno, HDZ je nudio ljude kako bi zadovoljavao formu, a HDZ-ovi birači bi zaokruživali Bandića ili nisu izlazili na izbore. Nakon što sedamnaest godina nisu imali svog čovjeka na čelu Zagreba, u HDZ-u su mnogi uvjereni, da je sad s Prgometom došlo vrijeme za preokret. Naravno, ima i onih koji takvu odluku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića uopće ne podupiru, pogotovo desno krilo stranke, predvođeno bivšim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem i koji smatraju da bi Bruna Esih bila puno bolji kandidat. No, ono što je za HDZ u ovom trenutku najvažnije jeste činjenica da je vijest o Prgometu kao njihovu kandidatu za Zagreb, najviše uznemirila aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, kojem, reći će u šali njegovi oponenti, nije ni malo drago zbog Drage.

Naime, Prgomet u kampanju ulazi potpuno svjež i nepotrošen, dok čovjek iz Pogane Mlake, Bandić, ali i ostali kandidati, pogotovo HNS-ovka Anka Mrak Taritaš, pomalo su već postali dosadni javnosti, jer su do sada ispucali sve svoje argumente. Bandić sa svojim iskopinama po Zagrebu i dvostrukim prekopavanjima gradskih trgova, a sve na račun ‘izmuženih’ građana , popeo se svima na glavu, pa se stječe dojam da ga za silne promašaje u trošenju gradskog novca ni silne fontane ne mogu oprati. Njegova uzrečica ‘idemo delati’ već je postala toliko ofucana da građanima Zagreba izaziva mučninu u želicu. Imajući sve to u vidu Prometova kandidatura, dakako, da je najviše pogodila Bandića, jer njegov san da pobjedi u prvom krugu sada mu se raspršio kao mjehur od sapunice.

A ono što Bandića najviše muči jeste činjenica da je HDZ s Prgometovom kandidaturom istaknuo, nakon 17 godina, najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom na izborima za grad Zagreb i to za izbor gradonačelnika, kao i za dobar rezultat, puno bolji nego dosad, za Gradsku skupštinu. Prgometove šanse da postigne dobar rezultat su tim veće, jer je politički analitičar Žarko Puhovski, inače šampion pogrešnih procjena, nedavno upitan kako gleda na mogućnost da Prgomet postane HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, odgovorio da on smatra da Prgomet nema nikakve šanse. S obzirom na činjenicu da je Puhovski u skoro svim dosadašnjim procjenama redovito promašivao onda se Prgomet može nadati uspjehu na narednim izborima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI