Bangoura smatra kako “na domjenku na Pantovčaku neki bi prihvatili zatvor za oprost grijeha”

YouTube

Poznati gospodarstvenik i čelnik političke platforme Alternativa 101 Hamed Bangoura prokomentirao je prijem na Pantovčaku kod predsjednice povodom Dana državnosti.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

“Samo nas nekoliko mjeseci dijeli od predsjedničkih, a zatim i parlamentarnih izbora. Jasno je to vidljivo iz svake izjave naših političara koji sve češće upotrebljavaju riječ narod u svojim govorima. Da, došli smo u to vrijeme mandata kada se treba sjetiti i tog jadnog naroda. Znate koliko njih zaboli za narod? Isto koliko i za lanjski snijeg i današnje vrućine, jer oni će za razliku od naroda, vrućine preživjeti duboko u klimi uz hladno piće, a narod tko zapravo …. Dok je tekst napisan i dok se čita s blesimetra, te poruke zvuče toliko sladunjave da vam se naprosto gadi.

Kada se mora izgovoriti neka prosto proširena rečenica iz glave, odmah slijedi niz gluposti i bedastoća iz kojih izvire ili pretjerani populizam ili gomila obećanja koja nikada neće ni pokušati ostvariti. Evo recimo jučer je predsjednica u “free style” ili ti ga slobodnom govoru jasno poduprla slobodno tržište. Reče ona da se ne boji za svoj posao. Ima posla u svijetu koliko hoćete. Reče to predsjednica koja je zapravo i jedina održala svoje obećanje. Učinila je Hrvatsku bogatom. Naime, nikada nam nije toliko djece slalo novce iz inozemstva, a Vlada Rh nije nikada imala veći priljev deviza. I sada dakle šalje znakovite poruke, a kad ih prevedete one jasno kažu: Ako se ne uspijete upisati u neku stranku i domoći se neke funkcije, put pod noge.

Ako se ipak domognete neke funkcije, nemoj slučajno da prijavite sve što imate na vrijeme. Nije potrebno, uvijek je tu premijer da vas brani. Pa tako i premijer kaže da netko prekomjerno granatira njegove ministre. Svi su nedužni, a mi tako. Zato oprez. Ako nastavite s time razne Bangoure i ini, mogao bi vam Šeks doći i izgovoriti:”Locirati, identificirati, uhititi i transferirati.” Evo baš sam se popišao od straha u gaće.



Da je jučer na Pantovčaku netko gostima ponudio par godina zatvora za oprost svih grijehova, bilo bi tamo puno ljudi koji bi objeručke prihvatili tu ponudu. No, to je i jasan znak da nam je sadašnja predsjednica samo nastavak poznate ortačko klijentelističke loze nastale početkom devedesetih godina. Iste one loze koja strahom, medijskim manipulacijama, gušenjem i ignoriranjem svake zdrave građanske kritike, pljačka i obmanjuje svoje građane.

No, zajeban je taj trag novca, čisto ako misle da je Mamić jedini Pedro kojeg pokušava stići ruka pravde. Isti onaj Mamić koji je do jučer bio počasni gost i Pantovčaka i HDZ-a, a bome i SDP-a. A i ti SDP-ovci su se opustili, pa im se članovi slikaju kako se guše u prstacima. Da, istim onim prstacima koje su do jučer u restoranima naručivali kao ćevape iz mora. Domovina se voli na razne načine, a najbolje kroz pune trbuhe s rukama u džepovima istog onog naroda na koji su se sve političke elite upravo počele pozivati. A tek je počelo”, navodi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI