Bauk: ‘Fake’ ratifikaciju Istanbulske konvencije nećemo podržati

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Ako će taj tekst koji dođe iz Vlade ići za time da se Istanbulska konvencija ne ratificira, a da se želi ostaviti dojam da se ratificira, onda ćemo se tome amadmanima suprotstaviti“, kaže Bauk

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk, nakon što su s HDZ-om dogovorili promjene Poslovnika, kazao je u Saboru za N1 da će o njima SDP-ovi zastupnici glasovati “po savijesti”.

“Klub SDP-a kao takav neće podržati promjene poslovnika, zastupnici će glasovati po savijesti, a kolega Grbin i ja ćemo glasovati za promjene Poslovnika”, kazao je Bauk.

Komentirao je i medijske napise da se SDP podijelio na one koji podržavaju ratifikaciju Istanbuske konvencije, čak i s “ogradama” koje će postaviti Vlada te na one koji su protiv glasovanja za takav dokument. “I ja sam vidio reakcije koje ostavljaju takav dojam, ali ako ostavljaju takav dojam, onda se radi o nesporazumu”, kazao je Bauk na pitanje je li se SDP podijelio oko podrške ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Podsjetio je da je upravo Klub SDP-a prije godinu dana uputio Istanbulsku konvenciju u saborsku proceduru te da podržavaju taj prijedlog.

“Kada vidimo što u Vladinom zakonu piše onda ćemo se o tome očitovati. Naš stav je da se Istanbulska konvencija ratificira”, rekao je Bauk.



“Ako će taj tekst koji dođe iz Vlade ići za time da se Istanbulska konvencija ne ratificira, a da se želi ostaviti dojam da se ratificira, onda ćemo se tome amadmanima suprotstaviti. Fake ratifikaciju nećemo podržati”, rekao je Bauk te dodao da će vidjeti kakav će biti Vladin prijedlog i onda će biti jasno radi li se o “ratifikaciji ili fake ratifikaciji”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI