Beljak: ‘Bernardić svojim izjavama ruši SDP-ov koalicijski potencijal’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Beljak je potvrdio da se čuo s predsjednikom SDP-a te kazao kako mu je rekao da mu nisu jasne neke njegove izjave

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić za vrijeme posjeta Istri prozvao je praktički cijelu oporbu, osim HSS-a.

Naime, Bernardić je rekao da su se na Istanbulskoj konvenciji razotkrili mnogi u Hrvatskoj, prije svega oni koji su bili spremni podržati premijera Plenkovića u naumu da falsificira Konvenciju.

Što se to događa unutar opozicije u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” komentirali su potpredsjendik IDS-a i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš i čelnik HSS-a Krešo Beljak.

Krulčić smatra da je Bernardićeva izjava o tome da je Miletić glasnogovoronik Plenkovića zbunjujuća, posebno biračima SDP-a.

“Bitno je da su IDS, GLAS i Pametno jedan blok koji sigurno neće koalirati s desnim opcijama. Ova je poruka tim čudnija što dolazi iz Umaga, gdje je SDP koalirao s HDZ-om.”



Beljak je potvrdio da se čuo s predsjednikom SDP-a te kazao kako mu je rekao da mu nisu jasne neke njegove izjave.

“Čovjek koji sebe vidi kao lidera opozicije, a lider najjače opozicijske stranke bi trebao pretendirati biti čelnikom opozicije, sebi ne može dopustiti takve izjave. Koalicijski potencijal koji je SDP do jučer imao, ovom Bernardićevom izjavom je izgubio. Doista ne mogu ulaziti u razloge njegove izjave, ali se ja nikako ne slažem s tom izjavom i smatram da je vrlo štetna za opoziciju, a da je dobra za HDZ”, napomenuo je predsjednik HSS-a.

Komentirajući Bernardićevu izjavu Anka Mrak Taritaš kaže da je potrebno sve raščlaniti i definirati o čemu je riječ.

“Bernardić je na čelu najjače oporbene stranke. Njegova izjava je ozbiljna. Što ju više slušam, to više shvaćam ozbiljnost te izjave. On je trebao kroz tu izjavu ne napadati Amsterdamsku koaliciju. Ne treba tražiti probleme u oporbi. Trebao je kao čelnik najjače oporbene stranke pitati HDZ što to on radi, kuda vodi ovu zemlju. A sada premijer mirno gleda što se događa u oporbi. Njemu je najbolje da uopće ne napada oporbu kada ima na čelu oporbene stranke gospodina Bernardića”, rekla je među ostalim Mrak Taritaš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI