Beljak bi izbacio vjeronauk iz škola, želi priziv savjesti u privatnim klinikama i ustaše u zatvor

screenshot

U velikom intervjuu za Globus predsjednik HSS-a Krešo Beljak do te je mjere pretresao društveno političku scenu da se može steći dojam kako mu je neostvarena ambicija postati premijerom. Kako je kazao one koji uzvikuju ustaški pozdrav kažnjavao bi ne samo novčanom ili zatvorskom kaznom nego obaveznim gledanjem filmova o konclogorima četiri sata dnevno.

“Plenković se iako antifašist, licemjerno dodvorava HDZ-ovim biračima koji ne žele čuti da je Hrvatska imala najsnažniji antifašistički pokret u drugom svjetskom ratu” istaknuo je pitajući se kako ćemo dalje ako ostanemo zarobljeni u prošlosti. Kada je pak riječ o demografskoj politici po njemu je jedini način za oporavak države useljavanje novog stanovništva.

Dotakao se i izložbe u Saboru na kojoj je bila izložena slika Jean Michela Nicolliera s kako tvrdi novinar ustaškim znakovljem. “E to je možda problem, problem je što se Domovinski rat i Drugi svjetski rat pokušavaju izjednačiti. Franjo Tuđman je vrlo jasno rekao što misli o tome znakovlju da ga nose mladići koji su zavedeni, koji jesu hrvatski domoljubi ali koji nesvjesno ističući ustaške simbole rade protiv Hrvatske”, poručio je Beljak među ostalim.

Ujedno stava je da se vjeronauk mora izbaciti iz škola te vratiti u crkve a priziv savjesti u privatne klinike.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI