Beljak: ‘Plenković je ljevičar. Pitajte ga kad je kršten. A HDZ – skupina uhljeba i parazita!’

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a gostovao je u N1 studiju i komentirao je aktualne političke događaje.

Najviše se obrušio na premijera Plenkovića, za kojeg je rekao da nema nikakve veze s HDZ-om te da je čisti ljevičar.

“Pitajte ga kad je kršten. Ja više neću ništa govoriti. U kojem trenutku se dogodi sklop u glavi da iz ljevičara postaje desničar?”, izjavio je Beljak.

Objasnio je da ipak ne provodi ljevičarske politike, ali da se sigurno za njih zalaže. Kao primjer je naveo ratifikaciju Istanbulske konvencije, za koju tvrdi da se Plenković zalaže.

Komentirao je i slučaj požeško-slavonskog dožupana, Željka Jakopovića.



“Nemam ovlasti izbaciti bilo koga iz stranke, moja je dužnost reagirati na ponašanje. Jakopović je pokušao relativizirati pravomoćnu kaznenu prijavu protv svog šefa, a o njegovoj sudbini će odlučiti stranačka tijela. Mislim da će biti opomena ili slična vrsta kazne, ne mislim da će biti izbacivanja. Ukoliko mu je HDZ šef i misli da je bitnije braniti obiteljskog nasilnika od članstva u najstarijoj hrvatskoj stranci, onda neka se prikloni njima”, rekao je Beljak.

Naglasio je kako je politika HSS-a nulta stopa tolerancije prema obiteljskim nasilnicima i izrazio žaljenje što Plenković očito više drži do stranke i važnije im je da imaju župana u požeško-slavonskoj županiji. Naglasio je i kako je vrlo licemjerno da traže ostavku od Tomaševića zbog pritiska javnosti, a ne traže isto od Sauche.

Zaključio je kako HDZ nije stranka, nego organizacija uhljeba i parazita.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI