Bernardić: ‘Hrvatska je talac mafije čiji pipci idu do vrha vlasti’

screenshot

"Očekujemo izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru je komentirao stanje u DORH-u i nestanak spisa u najnovijoj aferi.

Predsjednik SDP-a se zapitao zašto je “Andrej Plenković uklonio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana” za kojeg kaže da ga i danas, kao i njegovu obitelj, čuvaju tri tjelohranitelja.

“Upozoravali smo da nam Plenković nije dao ni jedan razlog zašto se mora ukloniti Dinko Cvitan, koji je započeo brojne istrage. Otišao je na način da ga sada čuvaju tri tjelohranitelja i koji je stalno bio pod prijetnjama. To je glavni problem Hrvatske. Imamo situaciju da je Hrvatska, nažalost, sada talac jedne mafije čiji organiziranog kriminala pipci idu do samog vrhova ove vlasti, odnosno HDZ-a”, rekao je Bernardić te dodao da je takvo stanje neodrživo i nedopustivo.

“Postavlja se pitanje da li DORH i policija, u sustavu koji je razbijen, može građane efikasno štititi od kriminala i korupcije”, rekao je Bernardić i naglasio da je sada to glavni problem.

“Očekujemo izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru. Nemoguće je da, na primjer, u aferi Borg nisu ispitani ključni sudionici tajnih sastanaka u Vladi. Nemoguće je da se pokušava, ne kažem da se to radi, zataškati afera. Gdje je DORH, gdje je Jelenić i zašto institucije ne funkcioniraju”, kazao je Bernardić.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI