Bernardić odbio Vrdoljaka pa zatražio podršku

Zbog Mrak Taritaš nikako mu nije mogao pozitivno odgovoriti, no kako više nitko ne može procijeniti hoće li se Bernardić zaista odlučiti na kandidaturu, Vrdoljak mu nije mogao reći ni da tada ne bi imao njegovu podršku,

Na nedavnom sastanku sa šefom SDP-a Davorom Bernardićem, Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a nije dobio očekivanu podršku, saznaje Jutarnji list iz krugova bliskih vodećim ljudima dviju stranaka.

Vrdoljak je tražio da SDP podrži Anku Mrak Taritaš, njihovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba, ali mu je Bernardić odgovorio da on sam još uvijek razmišlja o kandidaturi za mjesto gradonačelnika pa je zatražio Vrdoljakovu podršku ako se odluči na taj korak.

Zapravo se Vrdoljak našao pred veoma neugodnim pitanjem jer je s jedne strane najpopularnija članica njegove stranke, kojoj ankete daju dobre prognoze, a s druge izgradnja povjerenja s novim šefom SDP-a s kojim računa za nacionalnu koaliciju u budućnosti. Zbog Mrak Taritaš nikako mu nije mogao pozitivno odgovoriti, no kako više nitko ne može procijeniti hoće li se Bernardić zaista odlučiti na kandidaturu, Vrdoljak mu nije mogao reći ni da tada ne bi imao njegovu podršku, piše Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI