Bernardić osudio Plenkovića: ‘Da sam premijer, odmah bih smijenio Ramljaka!’

Patrik Macek/PIXSELL

Davor Bernardić prokomentirao je aktualne političke teme, a osvrnuo se i na situaciju s Agrokorom, kao i na nedavni posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Bernardić je bio vrlo jasan u svojem stavu oko Martine Dalić i Ante Ramljaka, odnosno njihovih odgovora na sjednici.

“Njima u Hrvatskoj nitko više ne vjeruje. Plenković je Lex Agrokorom omogućio besramno bogaćenje Ramljaka, njegovih savjetnika, što je zapravo legalna pljačka pa bi bilo najbolje da o tome pitate radnike Agrokora, što njih 27.000 o tome misli. Oni su ti koji gledaju svaki mjesec kako se iznosi novac iz tog koncerna.”, kazao je Bernadić.

Naglasio je kako je SDP imao konkretne prijedloge za Agrokorovu krizu, a da bi on na premijerovom mjestu automatski smijenio Ramljaka.

“SDP je predlagao izmjene stečajnog i predstečajnog zakona i tzv. senior financiranje kako bi se zaštitili radnici Agrokora. Martina Dalić i Plenković i dalje brane neobranjivo. Njoj su vjerojatno njezini PR savjetnici, a koji paralelno rade i za ministarstvo i za AlixPartners, savjetovali da brani Plenkovića. No, danas je jasno da je sve to jedna ista ortačka ekipa i da svi trebaju otići: Plenković, Dalić, Ramljak i Škegro.”



Prokomentirao je i posjet Vučića Hrvatskoj.

“Sve je to dio igrokaza službenog Zagreba i Beograda u kojem je cilj bio pozicionirati Vučića kao lidera u Srbiji i Kolindu Grabar Kitarović u Hrvatskoj i to kao dio očite izborne kampanje. No, problemi se u obje zemlje neće riješiti huškanjem nacionalističkih tenzija i retorike. Samo se stvara dojam da se nešto radi, dok ključna otvorena pitanja ostaju neodgovorena. Prije svega tu mislim na pitanje oko granice i pitanje nestalih. Kao istinski socijaldemokrat zalažem se za dobre odnose sa susjedima, želim da Srbija čim prije uđe u Europsku uniju, ali vraćanjem u prošlost nećemo postići ništa. Ispriku Aleksandra Vučića nisam očekivao, a on je svojim stavom pokazao da se nije bitno promijenio od 90-tih. Zamislite samo što bi se dogodilo da je Vučić došao u Hrvatsku u vrijeme SDP-a? Šatori bi se postavljali od Bajakova do Markova trga”, izjavio je Bernardić u Dnevniku Nove TV.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI