BERNARDIĆEVA PORUKA HNS-u: ‘Nitko ne smije trgovati glasovima koji su jasno rekli da nisu za koaliciju s HDZ-om’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Jedan dan smo slušali da idu sa HSS-om, pa se to demantiralo, slijedeći dan sa HSU-om pa se to demantiralo. Svaki dan slušamo da idu s nekim drugim", istaknuo je SDP-ov Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak u Šibeniku prokomentirao spominjanje koalicije HNS-a i HDZ-a.

“HNS je osvojio mandate na listi Narodne koalicije koja je bila jasna alternativa neodgovornoj politici HDZ-a zadnjih godinu dana. Dakle, HNS je osvojio mandate na listi SDP-a i nitko ne smije trgovati glasovima koji su jasno rekli da nisu za koaliciju s HDZ-om, za one koji su Hrvatskoj zadnju godinu i pol dana ukrali budućnost. Naša kandidatkinja u Zagrebu Anka Mrak Taritaš sigurno neće podržati preslagivanje sa HDZ-om”, rekao je Bernardić, izvijestio je Jutarnji.

>>> Vrdoljak noćas objavio status kojim je uzburkao političke vode!

Prvi čovjek SDP-a dodao je i da “Plenkoviću više nitko ne može vjerovati”.

“Jedan dan smo slušali da idu sa HSS-om, pa se to demantiralo, slijedeći dan sa HSU-om pa se to demantiralo. Svaki dan slušamo da idu s nekim drugim, svaki dan svjedočimo jednoj velikoj njihovoj blamaži i najbolje je da stabilnost i povjerenje za Hrvatsku potražimo na novim izborima. Jer jedino volja građana može Hrvatskoj vratiti stabilnost koju nema već duže vrijeme. Prema tome, ovoj Vladi i Plenkoviću se ne može vjerovati. Svaki dan novi spin, svaki dan nova blamaža, svaki dan izgubljen za Hrvatsku”, smatra Bernardić te dodaje da “Vlada ne postoji” jer u ovom trenutku ne postoje četiri ministra.



“Nemamo ministra unutarnjih poslova, nemamo ministra pravosuđa. O čemu mi razgovaramo. Pozivam Plenkovića i Vladu na odgovorno ponašanje. Pozivam ih da voljom građana vratimo stabilnost Hrvatskoj. Pozivam ih da to napravimo čim prije. Ali isto tako ne mogu se izbori raspisivati u vrijeme kada je veliki broj sezonskih radnika iz unutrašnjosti Hrvatske na Jadranu i kad ti ljudi ne bi mogli ostvariti svoje glasačko pravo” kazao je Davor Bernardić, javlja Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI