Beus najavio osnivanje nove stranke bivših HNS-ovaca koja bi se trebala zvati Građansko liberalni savez

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Da će bivši HNS-ovci osnovati svoju stranku još ranije najavila je Mrak Taritaš

Goran Beus Richembergh, nezavisni zastupnik i bivši član HNS-a, najavio da će se ove nedjelje održati osnivačka skupština nove stranke. Stranku osnivaju bivši HNS-ovci, uključujući Anku Mrak Taritaš.

“Mi smo oformili klub nezavisnih zastupnika, a pritisak s terena mnoštva građana koji vjeruju u liberalnu opciju natjerao nas je razmišljanje da ljudima pružimo neku novu varijantu. U nedjelju će biti osnovana nova politička stranka građanskog centra. Ime koje ćemo predložiti će biti GLAS, Građansko liberalni savez”, rekao je Richembergh za N1 Televiziju.

”Nova stranka obraća s svima, ali prije svega ljudima koji djeluju unutar demokratskog okvira građanskog centra. Naši sugovornici bit će ljudi koji sebe smatraju demokratima, liberalima, kojima je stalo do temeljnih vrijednosti liberalne demokracije, kojima je stalo do stabilnosti i kvalitete rada političkih institucija i kojima je stalo do više razine političke kulture”, kazao je bivši HNS-ovac.

Podsjećamo, da će bivši HNS-ovci osnovati svoju stranku još ranije najavila je Mrak Taritaš. „Osnovat ćemo političku stranku, ali moramo prespavati“, kazala je tada.

Inače, Beus je HNS napustio 12 lipnja povodom čega je izjavio: „Od danas i formalno više nisam član HNS-a. Putevi su nam se razišli, a politički ciljevi i metode HNS-a postali su mi strani jer to više nije ona stranka kojoj sam pristupio čista srca i u kojoj sam djelovao i davao se bez ostatka više od 15 godina“.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI