Beus Richemberg predsjednici Republike: ‘Oduzmite odlikovanja haškim optuženicima!’

Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je i kako dva ministra i potpredsjednik Sabora nisu trebali biti na komemoraciji pokojnom generalu Slobodanu Praljku.

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh smatra da je zakonska obaveza predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja. Ne zna što će predsjednica RH odlučiti jer njezino je ponašanje, kaže Richembergh, “u ovoj situaciji nepredvidivo”.

“Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima”, istaknuo je Beus.

Ocijenio je kako dva ministra i potpredsjednik Sabora nisu trebali biti na komemoraciji pokojnom generalu Slobodanu Praljku.

“Oni tamo nisu bili privatne osobe, to nije bio zatvoreni skup, niti skup koji se održava vikendom ili u neradno vrijeme. Oni su tamo došli u svojoj punoj funkciji”, kazao je Beus Richembergh te dodao da iako je njihovo pravo da sudjeluju u tome, da isto tako javnost ima pravo to osuditi jer to nije prihvatljivo ponašanje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI