Beus Richembergh: Glasnovića na psihijatarsko vještačenje

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnović je odgovorio da on govori istinu i da je žrtva

Danas je za Saborsku govornicu stao Željko Glasnović. “Ja sam žrtva jedne paljbene skupine koja me optužuje za govor mržnje”, počeo je svoje izlaganje koje je nastavio pričom o mentalnim jugoslavenima.

Nakon Glasnovićevog izlaganja Beus Richembergh prijavio je povredu poslovnika.

Mi već mjesecima trpimo maltretiranje i vrijeđanje zastupnika Glasnovića. To je nedopustivo što on sebi dopušta. Ne samo da vrijeđa kolege i paušalno iznosi ocjene i sudove o ljudima o kojima ne zna ništa, nego redovito vrijeđa ljude koji nisu u sabornici, proziva ih kao najveće kriminalce. To je nedopustivo, cijela javnost je zgrožena takvim načinom govora u Saboru. Izreći ću jednu stvar, možda po prvi puta u ovom domu. Dobrovoljno se dajem na raspolaganje, ali tražim to i od gospodina Glasnovića, da se podvrgnemo psihijatrijskom vještačenju jer mislim da taj čovjek nije zdrave glave”, rekao je.

Furio Radin također je prijavio povredu poslovnika. “Takvi govori izazivaju jednu komičnost parlamenta koji se pretvara u cirkus. Funkcija zbog koje smo odabrani nije da na taj način govorimo i tretiramo hrvatski narod”, rekao je.

Glasnović je odgovorio da on govori istinu i da je žrtva. Kaže i da ima pravo govoriti što misli te da ima svoje biračko tijelo.



Gordan Jandroković je rekao da je svatko došao u Sabor izabran od naroda, ali da nije u redu koristiti neprihvatljiv govor i vrijeđati druge. Pozvao je zastupnike da imaju dignitet i da vode računa o tome da ih ljudi gledaju i slušaju. “Ovo danas što smo čuli nije bilo primjereno i molim vas da više ne činite. I ne vjerujem da bilo koga treba podvrgnuti psihijatrijskom testu. Molim vas da ne govorimo na način koji nije primjeren Saboru”, rekao je Jandroković, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI