BiH: Prosvjed protiv Kolinde popraćen sramotnim plakatima s Tuđmanovim likom!

screenshot

Organizator je Bošnjački pokret za ravnopravnost

U Sarajevu se ispred Ambasade Hrvatske Republike održava prosvjed povodom dolaska predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović BiH, piše N1 BiH.

Glasnogovornica MUP-a KS, Suvada Kuldija, je za N1 potvrdila da je prosvjed najavljen od 11:00 do 11:30 ispred Ambasade Hhrvatske, te da je MUP napravio plan operativnog i fizičkog djelovanja.

Organizator je Bošnjački pokret za ravnopravnost. Iz ovog pokreta naveli su ranije da prosvjed organiziraju ”bog očite namjere vodstva ove susjedne države da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz perioda 1991.-1995. godine”. Ovom prilikom nose i natpise Tuđman- Zločinac.

Na prosvjedima je najavljeno okupljanje 22 građana, simbolično,navodno se pojavilo svega njih 10 – a održava se pod sloganom “NE tuđmanizaciji BiH i STOP “ruskoj čizmi” u BiH 22 godine poslije Dejtona”.

Tijekom ovog prosvjednog okupljanja, bit će predano pismo Ambasadi Republike Hrvatske upućeno predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i cjelokupnoj javnosti susjedne države Hrvatske.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI