Bila je miljenica Sanadera, Kosorice, Karamarka, Kolinde a sada je postala i Plenkovićeva uzdanica za Knin!

Goran Stanzl/PIXSELL

Danas je Josipa Rimac, nakon kratkotrajnog političkog posrnuća opet u igri. U političku orbitu vratio ju je aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Mudri i racionalni Plenković je na vrijeme shvatio, da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati. A upravo, žena za sva vemena, Josipa Rimac bila je punih deset godina na čelu pobjedničkog tima u Kninu

Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina na velika se vrata vraća u hrvatske političke vode. Ovih je dana najavila, a o čemu je naš portal među prvima pisao, povratak u politiku i potvrdila da će biti HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Knina. A samo prije šest mjeseci svi mediji su pisali o strmoglavom padu nekad najmoćnije žene HDZ-a, koja je nakon Plenkovićeva dolaska na čelo stranke bila izbačena s izborne liste na prošlim rujanskim izborima. Mnogi u stranci su pomislili da je to njezin politički kraj i da se više nikad neće uspjeti vratiti u, nogometnim rječnikom rečeno, prvoligaške političke vode. No, nikad ne reci nikad, pa se tako i Josipa Rimac u kratkom roku uspjela nametnuti novom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i zadobiti njegovo povjerenje. Kruna toga povjerenja jeste njezina kandidatura za gradonačelnicu Knina.
Inače Josipa Rimac učlanila se u HDZ sa samo 16 godina, a već s 25 godina postala je najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj. Kninom je suvereno vladala punih deset godina, a s te funkcije otišla je u rujnu 2015.godine, jer je imenovana za direktoricu izborne kampanje HDZ-a.

Kraljica Balkana i kninska kraljica

Za nju se slobodno može reći da je bila prava miljenica svih dosadašnjih čelnika HDZ-a, od Tuđmanove smrti do danas. Za gradonačelnicu Knina, sa svega 25 godina ju je predložio tadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. I bila mu je vjerna sve do njegova odlaska iz politike. A onda se na vjernost zaklela novoj šefici HDZ-a Jadranki Kosor. Kao gradonačelnica darovala joj je broš s motivom kninske tvrđave, tj. krune kralja Zvonimira i kninske zastave, jer je vrlo dobro znala da Kosorica obožava broševe. No, nakon što se Josipa Rimac svrstala uz Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima u svibnju 2012. godine, uvrijeđena Jadranka Kosor joj je vratila poklonjeni broš poštom u paketu.Nakon Karamarkove pobjede Josipa Rimac izabrana je u predsjedništvo HDZ- a. Karamarko ju je obožavao, a ona se ni danas nakon Karamarkova pada ne odriče prijateljstva s njim.
“U životu nikada nisam bila od onih koji bi svoje prijatelje ostavljali. I Tomislava Karamarka i mnoge koji danas nisu u vrhu HDZ-a, a neki više nisu ni članovi stranke. Kao što uostalom nisam birala prijatelje zbog stjecanja pozicija i funkcija. Nisam od onih koji se neće u najmanju ruku javiti, komunicirati, pozdraviti, a prijatelji se poznaju u nevolji”, kazala je Rimac u nedavom intervjuu za Jutarnji list. Njezin odnos i s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović je odličan, a izvori tvrde da ju je predsjednica zavoljela kada joj je Rimčeva, u funkciji gradonačelnica Knina kao tadašnjoj kandidatkinji za predsjednicu RH darovala zastavu s kninske tvrđave.”Neka visi na Pantovčaku kao simbol naše HDZ – ovske hrvatske pobjede”, rekla je tada Rimac. Interesantno je da su u medijima nekako u isto vrijeme i Kolinda Grabar Kitarović i Josipa Rimac prozvane kraljicama – prva kraljicom Balkana a druga kninskom kraljicom.

Žena za sva vremena

Poznato je da je Josipa Rimac imala puno prijatelja i obožavatelja, a jedan od takvih zasigurno je i šef Dinama Zdravko Mamić. On je u srpnju 2015. godine, samo dva dana prije uhićenja, u velikom intervjuu u Bujici, između ostalog progovorio i o njegovom odnosu s tadašnjom gradonačelnicom Knina. ‘U Josipu Rimac sam zaljubljen! Domoljubno! Noć prije predsjedničkih izbora trebala je biti uhapšena, ali kada je pobijedila Kolinda Grabar Kitarović, odustali su od progona’, rekao je Mamić i tom svojom izjavom šokirao brojne pristaše Josipe Rimac.No, ta njegova opčinjenost Josipom Rimac nije od jučer. Prisjetimo se samo kako je tadašnji izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić, u travnju 2013. godine,obećao pokloniti milijun kuna gradu Kninu ali samo pod jednim uvjetom.’Dinamo će pokloniti gradu Kninu milijun kuna. Ali imamo jedan uvjet za to, a taj je da na predstojećim izborima za gradonačelnicu Grada Knina opet izaberete Josipu Rimac’, rekao je opčinjeni Maminjo. Danas je Josipa Rimac, nakon kratkotrajnog političkog posrnuća opet u igri. U političku orbitu vratio ju je aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Mudri i racionalni Plenković je na vrijeme shvatio, da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati. A upravo, žena za sva vemena, Josipa Rimac bila je punih deset godina na čelu pobjedničkog tima u Kninu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI