Bivši šef krim-policije komentirao optužbe protiv Brkića

screenshot

Reagirao je i Ranko Ostojić, koji je bio ministar unutarnjih poslova od 23.12.2011. do 22.1.2016.

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, Vitomir Bijelić, komentirao je tekst objavljen u Nacionalu, a koji se tiče policijskoga dosjea o slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine, po kojemu je Milijan Brkić navodno kompromitirao istragu tako što je akterima odavao detalje.

Bijelić je za Dnevnik.hr kazao: “Već nekoliko godina nisam u sustavu krim-istraživanja i nemam ovlasti govoriti ništa vezano ni za prethodna ni za aktualna kriminalistička istraživanja; ja to niti smijem niti sam, iskreno, išao u detalje gledati što se to tamo navodi. Sedam sam godina bio šef krim-policije, ima tu milijune dokumenata koji su meni dostavljani, ali sve je legitimno, sve je zakonito, sve je, tvrdim odgovorno, provedeno u skladu s pravilima struke i zakona, a sad što su rezultati, to ćete morati negdje drugdje tražiti odgovore.”

Reagirao je i Ranko Ostojić, koji je bio ministar unutarnjih poslova od 23.12.2011. do 22.1.2016. godine. “Radi se o policijsko-državnoodvjetničkim odlukama prije nego sam postao ministar. Odgovore treba dati DORH, a ne naknadni ministri. Ja sam četiri godine branio zakonske odredbe da se ministar ne smije miješati u policijske izvide i poslove DORH-a”, rekao je Ostojić za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI