Branitelji zagrmili: Čovjek kojemu se nudi stan uopće nije branitelj Vukovara!

screenshot

"Niti u jednom dijelu ne želimo stati u obranu i zaštitu nikoga nego samo upoznati hrvatsku javnost sa stvarnim činjeničnim stanjem", navode

Vukovarsko-srijemska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u utorak se oglasila priopćenjem za javnost koje potpisuje predsjednik Franjo Šoljić.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Prateći današnje objave u medijima i portalima, a ponukani negativnim aktivnostima pojedinih medija i portala, odlučili smo reagirati te obrazložiti nama poznatu situaciju vezano za stambeno zbrinjavanje gospodina Maria Vrbanića.

Naime, gospodin Vrbanić nije branitelj Vukovara niti trenutno ima ostvaren status hrvatskog branitelja, a preispitivanjem činjenica došli smo i do saznanja da čak nema prijavljeno prebivalište ni boravište na području grada Vukovara.

Kao predstavnici braniteljsko-stradalničke populacije dužni smo reagirati s ciljem potpunog i objektivnog informiranja hrvatske javnosti, ponajprije izvijestiti javnost o stvarnim činjenicama kako branitelje Vukovara kao i građane grada Vukovara ne bi dovodili u situaciju omalovažavanja i populacije koja ne poštuje hrvatske Zakone te nas pojedinci zbog takvih i sličnih postupanja prozivaju i nazivaju svakojakim pogrdnim imenima.



Niti u jednom dijelu ne želimo stati u obranu i zaštitu nikoga nego samo upoznati hrvatsku javnost sa stvarnim činjeničnim stanjem.

Žalosna je činjenica da pojedinci Vukovar koriste kao poligon za razno razna ostvarivanja svojih osobnih ciljeva i interesa, a da pri tome nemaju baš nikakve veze sa gradom Vukovarom.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI