Brkić se ne slaže s premijerom: Rod je definiran biologijom, a HDZ je demokršćanska stranka

Marko Prpic/PIXSELL

“HDZ je narodnjačka stranka, stranka desnog centra, demokršćanskih svjetonazora i HDZ mora njegovati tradicionalne vrijednosti, one koje su u našem Programu i Statutu”, poručio je Milijan Brkić prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj je riječi o ratificiranju Istanbulske konvencije.

Istaknuo je kako nitko na političkoj sceni nije protiv kvalitetne zaštite od nasilja. Što se njega tiče, smatra da se trebaju postrožiti sve sankcije do rigoroznih mjera kako bi se zaštitile žrtve nasilja i posebice žene koje su najranjivije kategorije.

Brkić je, što se tiče pitanja roda i terminologije roda, kazao da je rod definiran rođenjem i bilogijom a ne društvenim navikama.

Na novinarski upit hoće li na sjednici Predsjedništva imati više protivnika ili pobornika poručio je kako novinari ne trebaju brinuti za opstojnost HDZ-a. “U demokratskoj stranci postoje različita promišljanja i mišljenja, što ne znači da će se na bilo koji način poljuljati snaga stranke”, istaknuo je, prenosi Direktno.hr.

Podsjetimo, ranije je Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, pisao vrhu HDZ-a: Bilo bi neodgovorno i štetno tražiti od zastupnika da glasuju za Istanbulsku konvenciju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI