Brodosplit izabran za strateškog partnera Uljanika

screenshot

Brodograđevina industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je Uljanik na Zagrebačkoj burzi. Odluka o izboru Brodosplita donesena je u četvrtak, na zajedničkoj sjednici Nadzorni odbora i Uprave Uljanika d.d.

„S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza sa naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika izradi prihvatljiv i provediv Program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta, stoji u priopćenju. Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine“, kaže se još u priopćenju Uljanika.

Prije same odluke Uprave i NO-a o Uljaniku je, uoči sjednice Vlade govorio ministar gospodarstva Darko Horvat. Kazao je kako Uprava i strateški partner moraju sjesti za stol i hitno izraditi program restrukturiranja koji će pokazati izvore financiranja. Ponude bez dokaza financijske sposobnosti – neće se uzimati u obzir.

Na upit može li Uljanik vratiti pozajmice 3. maju, Horvat podsjeća da je proces restrukturiranja u 3. maju završen 2017. godine te da “na onakav način kakav mi poimamo, povrat te pozajmice u ovom trenutku nije moguć”. Riječko brodogradilište, naime, dalo je pozajmice povezanim društvima Uljanik brodogradilištu od 505 milijuna kuna i Uljanik Poslovnim informacijskim sistemima od 45 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić je poručio da nema nikakvu informaciju o mogućem strateškom partneru za Uljanik, piše HRT.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI