Bulj: Dok se Plitvička jezera devastiraju, Plenković i Milinović su kao dva ovna na brvnu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bulj je istaknuo kako očekuje zaštitu Nacionalnog parka Plitvička jezera o čijem je propadanju već govorio u Saboru

Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a, podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Razlog ostavke je imenovanje Tomislava Kovačevića za novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera od strane ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, umjesto kandidatkinje ličko-senjskog HDZ-a Antonije Dujmović. Na unutarnji sukob HDZ-a za direktno.hr osvrnuo se Mostov saborski zastupnik Miro Bulj, aktivist za zaštitu Perućkog jezera i protivnik izgradnje TE Peruća. 

Bulj je istaknuo kako očekuje zaštitu Nacionalnog parka Plitvička jezera o čijem je propadanju već govorio u Saboru, a na što su upozoravali i branitelji prosvjedujući u tom nacionalnom parku.

“Dok se Plitvička jezera devastiraju, propadaju te se stvaraju septičke jame, Andrej Plenković i Darko Milinović kao dva ovna na brvnu neozbiljno se sukobljavaju oko nacionalnog ponosa. Čini se da je važnije pitanje tko će od njih dvoje kontrolirati kadrove na Plitvičkim jezerima nego hoće li zaštitti od ekocida hrvatski biser. Prema tome, toliko o politici i zaštiti naših prirodnih resursa jer je očito u središtu rasprave samo tko će kontrolirati novcem, a ne zaštita nacionalnog parka koji je jedinstven na ovim prostorima”, poručio je Bulj. 

U razgovoru za direktno.hr Bulj je naglasio kako se u Saboru redovito bori za zaštitu okoliša. Naime, podsjetio je na burnu reakciju potpredsjednice Vlade Martine Dalić u Saboru kada je postavio zastupničko pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plankoviću oko zaštite  Perućkog jezera. Naime, tom je prilikom Bulj izgradnju te termoelektrane nazvao nasrtajem “koji se provodi te je nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića” te prozvao ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić za sukob interesa čiji je suprug uključen u projekt izgradnje TE Peruća. Potpredsjednica Dalić izgubila je na to živce te se digla iz klupe za ministre i bijesno Bulju poručila kako širi laži te da je “tamo ispod” i njezina djedovina.

“Stoga ovom prilikom moram pozvati na zaštitu našeg najčišćeg izvora pitke vode kako ne bi postala septička jama. To je puno bitnije od kontrole novca kao u slučaju Plitvička jezera”, zaključio je saborski zastupnik Miro Bulj napomenuvši kako ga unutarnji sukob u HDZ-u ne interesira, već samo zaštita okoliša. 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI