Bulj zagrmio u Saboru: ‘Tko prikriva velikosrpsku agresiju? Ne spominje se u Zakonu!’

screenshot

U Saboru danas traje rasprava o Zakonu o nestalima u Domovinskom ratu. Već od samog početka počelo je vrlo ‘žustro’. Naime, odmah nakon što je ministar branitelja Tomo Medved predstavio prijedlog, saborski zastupnici MOST-a NL Miro Bulj i Inja Strenja Linić zahtjevali su da Hrvatska blokira pristupne pregovore sa Srbijom dok se ne riješi to pitanje i dok se sa Srbijom ne uspostavi suradnja po tom pitanju.

Zastupnik Miro Bulj predložio je da se Zakon o nestalima preimenuje u Zakon o nestalima u velikosrpskoj četničkoj agresiji. Bulj je zamjerio što se u tekstu zakona nigdje ne spominje velikosrpska četnička agresija te je zatražio da se to promjeni. Bulj smatra da je Hrvatska dodatno ponizila svaku obitelj čiji su bližnji nestali i stradali samim otvaranjem poglavlja 23. i suradnjom s Vučićem te neisplatom odštete.

“Vlada je ponizila hrvatske žrtve srpske agresije jer nije inzistirala da se tim obiteljima isplati odšteta”, istaknuo je.

Strenja Linić uputila je pitanje što je država učinila za logoraše, žive ljude koje je prepustila pravosuđu u zahtijevanju odštetnih prava.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI