Bunjac: ‘Reineru je Živi zid trn u oku jer ne može podnijeti drugačije mišljenje’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'On je u vlastitoj nemoći i zbog želje da se ne spominje problem Ina-MOL-HEP posezao za verbalno-proceduralnim nasiljem ', kazao je Bunjac

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, komentirao je stanje u Saboru i odnos potpredsjednika Sabora, Željka Reinera prema  Ivanu Pernaru, ali i što je premijera Andreja Plenkovića toliko naljutilo u njegovoj izjavi.

“Predsjedavajući bi uvijek trebao biti nenametljiv, nepristran i tolerantan prema zastupnicima koji se satima pripremaju za rasprave i strpljivo čekaju na red da govore. Većina trenutačnih potpredsjednika Sabora ima vrlo dobar stil vođenja sjednica, ali ne i Reiner koji nerijetko nastupa diktatorski”, rekao je Bunjac, objasnivši zašto Reinerov nastup smatra diktatorskim. “Prečesto upada u riječ zastupnicima, komentira njihova izlaganja, čak ih kritizira za prijavljivanje na raspravu ili replike. Bez ikakvih kočnica poseže za stegovnim mjerama. Tijekom rasprave o imunitetu Bulja, Petrova i Pupovca prekinuo je zastupnike u raspravi čak 33 puta i izrekao više opomena, čime je iziritirao sve”, rekao je Bunjac za Večernji list.

“Ako nije bio u stanju voditi sjednicu, trebao je ili prepustiti mjesto nekome drugome ili je prekinuti. No, on je u vlastitoj nemoći i zbog želje da se ne spominje problem Ina-MOL-HEP posezao za verbalno-proceduralnim nasiljem tako dugo dok se nije dogodio incident s Pernarom kojeg je taj tjedan već jednom izbacio sa sjednice. Logično je da je došlo do opravdanoga revolta jer je potpredsjednik Sabora kršio ne samo poslovnik već i naša ljudska prava. Meni su stražari iz ruke istrgnuli mobitel. Pitam se: “S kojim pravom?” Možda je Reiner mislio da može tek tako izbacivati zastupnike sa sjednice, ali sad je imao prilike naučiti da članovi Živoga zida nisu i neće biti njegove poslušne “ovčice””, kazao je Bunjac, dodavši da je Reineru Živi zid otpočetka trn u oku, jer ne može podnijeti drugačije mišljenje.

Objasnio je i što je Plenkovića naljutilo. “Plenkovića nije razljutio samo moj stav već više osjećaj da su moj govor odobravali i zastupnici HDZ-a koji također smatraju da ova Vlada u nedovoljnoj mjeri slijedi nacionalne interese, odnosno da im je njihov predsjednik stranke nametnut od određenih interesnih lobija. Mislim da se svojim žestokim odgovorom premijer više obraćao svojim vlastitim zastupnicima nego nama”, kazao je Bunjac u intervjuu za Večernji list.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI