Butković: ‘Ako gledate s ljudske strane, stečaj Uljanika nije racionalno rješenje’

screenshot

Zasjeda Uži kabinet Vlade, a moguće je da će odluka o sudbini Uljanika bude donesena već danas, javlja N1.

Prilikom dolaska na sjednicu Užeg kabineta, ministar prometa Oleg Butković kazao je:

“Ne znam je li stečaj racionalan ili nije, teško mi je reći. Kad gledate s financijske strane onda vjerojatno je, ali kad gledate s ljudske strane, sa strane radnika koji nisu ni za šta krivi, onda nije. Odluka je jako teška”, rekao je Butković.

U utorak je, u samom finišu za donošenje odluke o sudbini škvera, podsjetimo, krenula velika policijska akcija, akcija Uljanik, u kojoj je dosad uhićeno 12 čelnih ljudi brodogradilišta.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjići da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijardu kuna.



“U suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci jučer je pokrenuta akcija tijekom koje je uhićeno 12 osoba koje se osnovano sumnjiči da su počinili više kaznenih djela na štetu brodogradilišta i državnog proračuna, a kako mi je rečeno u ovom slučaju se radi o iznosu od vise od jedne milijarde kuna”, kazao je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI