ČAČIĆ O HNS-u: ‘Bit će kao mali krpelj, a kraj APOKALIPTIČAN!’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vrdoljak i cijela ta ekipa će raditi na nekim mjestima, koliko pozicija balansirane ucjene dopušta, rekao je Čačić

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke – reformisti, Radimir Čačić, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao Ivana Vrdoljaka kao novoizabranog predsjednika HNS-a.

Kako komentirate činjenicu da je Ivan Vrdoljak ponovno na čelu HNS-a? Znači li to da će HNS ponovno preuzeti politiku oko Ine, HEP-a i ključnih gospodarskih pitanja, upitan je Čačić.

Ne. Vrdoljak i HNS će biti tu u poziciji, uglavnom, više – manje nekog manjeg krpelja s toliko snage koliko je, do trenutka kad se bude išlo na izbore, a onda će nestati na nacionalnoj razini, a ostat će kapilarno jer stranke jako sporo umiru. Vrdoljak i cijela ta ekipa će raditi na nekim mjestima, koliko pozicija balansirane ucjene dopušta, jer Vlada većinu nema, nego balansira na par glasova, ali joj ti glasovi u trenutku kad su joj presudni ona ih i dobiva, nisu upitni. IDS je glasao za rebalans proračuna. Ne bojim se za većinu, ona postoji balansirano, a što se HNS-a tiče, uvijek je veći utjecaj kad veliki partner ovisi o malom, ali to neće biti vođenje politike Ine. To manje su i dalje ogromni poslovi, ali nije Ina”, rekao je Čačić za N1.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI