Čehok: Bajaga će nastupiti na Špancirfestu: Varaždin nije Karlovac!

screenshot

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok komenitirao je zahtjev branitelja da se otkaže nastup Bajage na Špancirfestu zakazan za sutra.

Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin”, rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, piše N1.

Podsjetimo, nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu na Danima piva i bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume”, zatražili su da se srbijanskom pjevaču otkaže gostoprimstvo u Varaždinu.

Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da ih se vrijeđa i ponižava. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske”, poručili su branitelji u priopćenju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI