Cenzura na HRT-u: Doveli gosta koji Jasenovac smatra mitom, šefovi smjesta obrisali emisiju!

screenshot

Povjesničar Hrvoje Klasić je prvo pristao gostovati u emisiji, a potom gostovanje otkazao

Koordinacija Udruga Proisteklih iz Domovinskog Rata Grada Vukovara, Građanska inicijativa Ivo Pilar i Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara složni su u nakani da tužbom istjeraju pravdu za Igora Vukića čije je gostovanje HRT jednostavno – izbrisao:

Igor Vukić, novinar, publicist i istražitelj je 30. svibnja 2018. gostovao u emisiji HRT-a Dobar dan, Hrvatska, predstavljajući svoju novu knjigu “Radni logor Jasenovac”. Povjesničar Hrvoje Klasić je prvo pristao gostovati u emisiji, a potom gostovanje otkazao. HRT je vijest o gostovanju i video snimku istoga objavio na svojim mrežnim stranicama vijesti.hrt.hr, da bi ista nečijim nalogom ubrzo nestala.

U isto vrijeme iz javne, državne televizije probijaju se informacije da su na udaru prijetnji različitim “mjerama” novinari i urednici koji su sudjelovali u realizaciji emisije, a HRT se bez ikakvog objašnjenja ogradio od izjava Igora Vukića. Znači li to da se HRT u svim ostalim emisijama, za koje ne izdaje ovakva priopćenja, slaže s izjavama svih gostiju i govornika na svim programima HRT-a?”, pitaju se u svom priopćenju.

Zahtijevamo od svih zaduženih za osiguranje demokratskoga poretka u hrvatskoj državi da odmah zaustave cenzuru koju provode pojedinci iz vrha HRT-a. Zahtijevamo vraćanje vijesti o gostovanju Igora Vukića i snimku istoga na HRT-ovu stranicu gdje je bila objavljena. U suprotnom, pokrenut ćemo zakonske procese protiv svih odgovornih, po svim zakonskim osnovama”, kažu iz Koordinacija Udruga Proisteklih iz Domovinskog Rata Grada Vukovara, Građanska inicijativa Ivo Pilar i Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI