Četnički spomenik u Borovu selu pod okriljem noći zaliven bijelom bojom!

facebook

Spomenik je vrlo brzo saniran

Nepoznati je počinitelj pod okriljem noći bijelom bojom polio spomenik Vukašinu Šoškoćaninu u Borovu Selu, a slučaj je predan Državnom odvjetništvu.

Spomenik nije oštećen ni razbijen, nego je zaliven Jupolovom bojom. O događaju smo izvijestili Državno odvjetništvo, koje će kvalificirati radi li se o prekršaju ili kaznenom djelu, a policija radi na otkrivanju počinitelja”, izjavio je za Večernji list glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Pokojnikova obitelj najvjerojatnije je u međuvremenu očistila i sanirala spomenik.

Podsjetimo, ovaj spomenik nalikuje na mauzolej, a posljednje je počivalište zapovjednika pobunjenih Srba kojeg se smatra odgovornim za mučku likvidaciju 12 hrvatskih redarstvenika.

 Na spomeniku piše: “Moje bitke biju žestoko, ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje.”



Radi se o najpoznatijem među tridesetak nadgrobnih spomenika pripadnicima agresorske vojske kakvih ima diljem Slavonije, Banovine i Korduna, a među kojima su i spomenici sudionicima zvjerskih zločina nad pripadnicima Hrvatske vojske i civilnim stanovništvom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI