CIA lansirala novo ZABRINJANAVJUĆE izvješće: Do 2020. Europska unija će se raspasti

Američka obavještajna agencija CIA i nevladina organizacija ‘Stratfor’ u nedavno objavljenom izvješću prognoziraju skorašnji raspad današnje EU na tri nove grupe – staru Europu, novu Europu koja će biti okrenuta SAD-u te savez pravoslavnih zemalja.

Zapadni blok ili staru Europu činile bi – Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Austrija, Španjolska, Portugalija, Italija, Švedska, Norveška i Finska.

Novu Europu bi činile Litvanija, Estonija, Letonija, zemlje Višegradske grupe, Slovenija i Hrvatska a on bi se nalazio pod njemačkim ekonomskim i američkim vojnim patronatom.

Treći blok predstavljao bi balkansku konfederaciju koju bi činile pravoslavne zemlje – Srbija, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Grčka. Ovom bloku pripala bi BiH, kao i Albanija.

Nije novost da velesile poput Rusije, a osobito SAD-a priželjkuju raspad Europske unije jer bi im razjedinjeni europski kontinent puno više odgovarao. Brexit i dolazak Trumpa na vlast korak je ka ostvarenju tog cilja, no Europska unija je uspjela izboriti se i s većim krizama, a situacija je na starom kontinentu puno kompleksnija nego što ju zamišljaju CIA-ini analitičari.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI