Čičak otkrio veliku opasnost koja se temeljem presude sprema za sve BiH Hrvate

Patrik Macek/PIXSELL

Osvrnuo se na daljnja moguća događanja u BiH

Ivan Zvonimir Čičak prokomentirao je događanja u Haagu te kaže kako su se njegove crne slutnje obistinile.

”Na žalost, ono što je najgore iz ove presude jest da će na temelju ovako presuđenog zločinačkog pothvata u budućnosti biti moguće suditi i drugima za ratne zločine u BiH sa strane Hrvata. Za sada su ta suđenja bila zastala, jer dok se vodio sudski postupak u Haagu nije se moglo koristiti haške materijale, sada kad je postupak okončan, svi materijali koji su se prikupili bit će na raspolaganju pravosudnim organima BiH”, kaže Čičak te odbacuje mogućnost naplate odštete od strane BiH.

”Takav zahtjev trebalo bi uputiti predsjedništvo, ili bilo koji organ kojega temelje tri naroda- Hrvati, Srbi i Bošnjaci, ali Hrvati i Srbi bit će protiv toga, jer to definitivno nije dobro niti po Srbe”, objašnjava za dnevno.hr.

Osvrnuo se i na daljnja moguća događanja u BiH, obzirom na dio presude kojega smo imali prilike vidjeti.

”Mislim da je situacija toliko loša da to neće ništa utjecati. Samo kratkoročno. Odnosi su loši i napeti, tako da mislim da to ni na što neće utjecati”, jasan je Čičak. Na odluke suda ne može se utjecati napominje te dodaje da se moglo utjecati na tužiteljstvo i to u fazi optužbe, a u tom dijelu hrvatske vlasti i diplomacija su podbacili. ”Našim vlastima to nije bio prioritet, iz ne znam kojeg razloga”, zaključio je Čičak.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI