Čita vam se nešto dobro? Onda ovo morate vidjeti

0
247
vrgorac.hr

Mladi je gradonačelnik okrenuo ploču i pokazao da politika itekako može biti drugačija

Ono što bi trebalo biti normalno i razumljivo u hrvatskoj politici neopisivom lakoćom postaje predmetom čuđenja pa je tako prošloga tjedna predmetom čuđenja postao mladi vrgorački gradonačelnik Ante Pranić i to nakon što je Grad Vrgorac dobio tužbu koju je protiv njih podigao bivši zaposlenik zbog neopravdanog otkaza. Naime, Grad Vrgovac otkazao je ugovor o radu zaposleniku, koji je prema gradonačelnikovim riječima više bio na kavama nego li na radnom mjestu, nakon čega ih je dotični tužio, a presuđeno je pak u korist Grada. Ovaj slučaj, neobičan za hrvatsku politiku oduševio je javnost te u fokus gurnuo mladog gradonačelnika, koji je ujedno najmanje plaćen među svojim kolegama na lokalnoj razini.

Samo smo uveli red i rad od prvog radnog dana. Toliko frke zbog jednog opravdanog otkaza u javnoj službi u malom gradu, a sada zamislite par tisuća takvih otkaza na nepotrebnim radnim mjestima u pretrpanoj javnoj upravi i javim službama Hrvatske. Kada me pitaju za emociju u bolnim rezovima i odlučnost, sjetim se svih mladih koji iseljavaju iz Hrvatske”, poručio je Pranić zainteresiranima.

Loading...

Inače, ovaj je mladić magistar građevine te je ujedno i najmlađi gradonačelnik Vrgorca u povijesti, a u povijest je ušao i time što je prvi vrgorački gradonačelnik koji nije iz HDZ-a. Na lokalnim je izborima pobjedu iz ruku oteo HDZ-ovoj kandidatkinji Nadi Jelavić, a u biografiji ovog osebujnog mladića stoji kako je rođen u Makarskoj 1987.godine. Sin je Mirka Pranića, dugogodišnjeg šefa vrgoračkog SDP-a te člana Županijskog odbora SDP-a, a ujedno i jednog najdugovječnijih vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca. Kao student bio je aktivan član Foruma mladih u Vrgorcu te je radio u lokalnom SDO-u, no zbog nezadovoljstva što nije uvršten na stranačku listu za lokalne izbore 2013.godine s kolegom Mirkom Vukovićem napušta SDP te sa skupinom mladih osniva Nezavinsnu listu mladih, koja prvo osvaja dva gradske vijećnika, potom pet vijećnika nakon čega Pranić postaje predsjednik Gradskog vijeća, a otkako vlada svojim Vrgorcem Pranić je postao najštedljiviji gradonačelnik u Hrvatskoj te na vlastitom primjeru pokazao kako mladi zaista mogu, moraju i znaju upravljati svojim sredinama kada za to dobiju priliku. Šteta je tek u tome što stariji kolege nemaju niti volje, ni želje, ni afiniteta učiti od ovakvih mladih momaka.