CroDemoskop pokazao: Grabar Kitarović bi u 2. krugu dobila Milanovića

screenshot

Prema rezultatima Cro Demoskopa, aktualna predsjednica osvojila je 38 posto

Nakon istraživanja CRO DEMOSKOP o političkim strankama i političarima, stiže i istraživanje koje je za RTL provela agencija Promocija plus o preferencijama kandidata za predsjedničke izbore.  Rezultati ankete pokazuju da bi o predsjedniku odlučivao drugi krug, a najbolje stoji aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja još nije službeno potvrdila da ide po drugi mandat.

Grabar Kitarović bi uovom trenutku biralo bi 38 posto birača, što je za tri postorna boda manje u odnosu na kraj prošle godine. Građanima je drugi izbor  bivši šef SDP-a Zoran Milanović o čijoj kandidaturi se već mjesecima nagađa. Prema rezultatima Cro Demoskopa, on pak može računati na 17,6 posto podrške. To je nešto manje nego prošlog mjeseca kad je bio na 18 posto.

Od političara o čijim kandidaturama se spekulira, tu su još Božo Petrov sa 6,2 posto podrške, Milan Bandić s 4,5 posto, Bruna Esih s 4,1 posto i jedini kandidat koji je zbilja najavio da ide na izbore za predsjednika – nezavisni Marko Vučetić koji ima 1,7 posto podrške.

Grabar-Kitarović podržalo bi 82 posto birača HDZ-a, a HDZ-ovci koji bi ipak odabrali Esih, na razini su statističke pogreške (1, 8 posto) . Zapravo, trenutno se čini kako bi više HDZ-ovih birača odabralo Zorana Milanovića (2,9 posto) nego Esih.



Prema rezultatima istraživanja, o novom predsjedniku odlučivao bi drugi krug u kojem bi se našli Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović. Grabar Kitarović tu bi pobijedila bivšeg šefa SDP-a s 54,6 posto u odnosu na 37,9 posto.  Inače prema ovoj anketi u drugom krugu je i  7,5 posto neodlučnih birača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI