Curiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor za Blaža Curića, vozaču ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i kuma Milijana Brkića. Curić je uhićen jučer jer je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS-ova.

Istražni zatvor Curiću je određen zbog utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja djela. Bit će prevezen u osječki zatvor. Njegov je odvjetnik novinarima potvrdio kako će uložiti žalbu na tu odluku.

“Vrlo je stabilan. Bio je u Domovinskom ratu i u specijalnoj policiji. To vam je poseban kov ljudi. Ništa ga ne može uplašiti ni fascinirati, pa tako ni ovo”, rekao je odvjetnik Krešimir Vilajtović za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Uskok je u srijedu poslijepodne pokrenuo istragu protiv vozača ministarstva poljoprivrede Blaža Curića, uhićenog jer je osumnjičenom Franji Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka.

“Nakon što je 22. rujna 2018. doneseno rješenje o provođenju istrage protiv jednog okrivljenika, USKOK je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na sprječavanje dokazivanja počinjenog u vezi s počinjenjem kaznenih djela iz nadležnosti USKOK-a.



Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik, nakon što je saznao da se protiv prvookrivljenika provodi kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da je izrađivao dokumentaciju i lažnu korespondenciju za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv tih osoba, 20. rujna 2018. telefonski kontaktirao prvookrivljenika kojom prilikom mu je, a u namjeri da se spriječi utvrđivanje njegove kaznene odgovornosti i kaznene odgovornosti drugih osoba, rekao da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje, što prvookrivljenik nije stigao učiniti jer je bio uhićen”, navodi se u jučerašnjem priopćenju Uskoka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI