Dačić napravio incident u UN-u: Sramotno izvrijeđao veleposlanicu Kosova

screenshot

Do žestokog sukoba srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića i veleposlanice Kosova pri UN-u Vlore Citaku došlo je nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku. Vlore Citaku putem Twitera podijelila je snimku te navela kako je srpski ministar prišao njoj i prištinskoj delegaciji te počeo vikati i psovati.

Na Twitteru je Citaku napisala:b”Nakon današnjeg zasjedanja u UN-u, dok sam razgovarala s izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, srpski šef diplomacije mi je prišao i počeo vikati i vrijeđati mene i izaslanstvo”.

Kako pišu srpski mediji do sukoba je došlo jer je Citaku u govoru rekla da je, kada se govori o Srbiji i Kosovu, riječ o dekolonizaciji.

Dačić viče prema Citaku: ”Znaš tko je kolonizator? Pa ti s kojima sjediš, oni su.”

”Dekolonizacija, pa to je najveća glupost”, nastavljao je Dačić, a nakon što mu je Citaku odgovorila, Dačić je na izlasku iz prostorije rekao: ”Ajde, bre, glupi ste koliko ste teški.”



O svemu je pak Dačić za RTS rekao kako Citaku treba biti sram: ”Koliko netko nema srama pa da u Savjetu sigurnosti, pred velikim kolonijalnim silama, koje su imale svoje kolonije diljem svijeta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma, koristite jedan takav izraz. Da vas nije sramota. To je čisti bezobrazluk”.

Snimku je na Twitteru podijelio i Behgjet Pacolli, šef kosovske diplomacije, koji je napisao:

”Srpski ministar Dačić dobar je za kazalište, ali prilično loš za diplomatsko ponašanje. Njegovo ponašanje prema veleposlanici Vlori Citaku je sramotno. Da, već 20 godina uživamo u slobodi od srpskog kolonijalnog i aparthejda. To je gotovo. Kosovo je nezavisno. Točka”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI