Đakić: ‘Prosvjed u Vukovaru je gubljenje vremena, novaca i živaca’

screenshot

Kaže da su članovi HRAST-a, MOST-a i U ime obitelji koji idu u Vukovar tamo striktno protiv Andreja Plenkovića

Predsjednik HVIDRA-e i zastupnik HDZ-a Josip Đakić komentirao je priopćenje zagrebačke organizacije HVIDRA-e u kojem stoji da su se branitelji borili za demokraciju i da će organizirati prijevoz na prosvjed u Vukovar u subotu, piše N1.

“HVIDRA je donijela odluku da ne želimo politizaciju i da ne želimo remetiti ono što je Penava sazvao, zato smo otkazali naše igre tamo. Mi imamo statut po kojem radimo, postupamo i odgovorno vodimo organizaciju koja zastupa najveći broj ratnih vojnih invalida u Hrvatskoj. Najveće udruge nisu otišle u Vukovar, dva autobusa nisu sve udruge”, rekao je Đakić.

Kaže da u HVIDRA-i postoje ljudi različith opcija, različitih mišljenja i na to imaju pravo. Ipak, ističe da organizacija funkcionira po principu većine glasova.

“Ne slijede sankcije, razgovarat ćemo i vidjet ćemo kako će biti”, rekao je šef HVIDRA-e. S obzirom na to koliko stranaka dolazi, ističe Đakić, sadašnji prosvjed govori samo o gubljenju vremena, novaca i živaca. Kaže da je Penavina ideja plemenita i uspio je intenzivirati rad DORH-a te Odjela za ratne zločine.

Kaže i da su članovi HRAST-a, MOST-a i U ime obitelji koji idu u Vukovar tamo striktno protiv Andreja Plenkovića.



Iako je zagrebačka organizacija HVIDRA-e  najavila da će organizirati prijevoz za Vukovar, Đakić kaže da je predsjednik te organizacije Ante Tandara glasao za odgodu igara u Vukovaru te da je protiv glasao samo Damir Varaždinac iz osječko-baranjske HVIDRA-e.

Odbacuje tvrdnje da je izgubio autoritet u HVIDRA-i te kaže da ta organizacija nije samo privjesak HDZ-a nego da se brine o invalidima.

Podsjeća da je on u trenutku uhićenja Tihomira Purde zatražio smjenu ministra i prekid diplomatskih odnosa sa Srbijom, zbog čega ga je tadašnja predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor htjela izbaciti iz stranke.

“Jasno artikuliram stavove koje zastupam i uvijek se borim za problematiku invalida”, rekao je Đakić dodavši da raskola u HVIDRA-i nema te da će “manjina koja će otići na prosvjed, biti neprepoznatljiva u svojoj inicijativi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI