Dalić: ‘Nisam znala detalje ugovora i dogovorene iznose Agrokorovih savjetnika’

Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Na pitanje smatra li jesu li iznosi za hrvatske prilike previsoki, Dalić je kazala da je njoj to teško reći

Martina Dalić, ministrica gospodarstva, gostovala je u Dnevniku Nove TV, kako bi pojasnila izbor i plaću suradnika Ante Ramljaka.

Moramo ponovno razjasniti da Ante Ramljak nije angažirao svoju bivšu tvrtku jer, kao što je i javno izjavio direktor AlixPartnersa, domaći podizvođači angažirani su od strane te AlixPartnersa, koja je savjetnik za restrukturiranje”, izjavila je Dalić.

Ja sam sinoć u povodu svih ovih događanja bila na sastanku s glavnim savjetnikom za restrukturiranje, s gospodinom Beveridgeom i Antom Ramljakom. Željela sam čuti detaljna pojašnjenja kako bismo i premijer i ja detalje cijelog ovog problema i načina na koji je prezentiran. Tom sam prilikom obaviještena da je tvrtka gospodina Beveridgea angažirala te savjetnike. Ante Ramljak je objasnio da su tvrtke koje su angažirane kao podizvođači prvih nekoliko tjedan bez naknade radile i pomagale izvanrednom povjereniku u obavljanju poslova, koji su uključivali ugovaranje kredita u tri dana. S obzirom da je gospodin Beveridge tom prilikom mogao vidjeti njihove rezultate rada, odlučio ih je sam angažirati, s obzirom da se radio o domaćim stručnjacima koji posjeduju domaće znanje, poznaju jezik i poslovna pravila koja su, po njegovim riječima, vrlo bitan faktor u izvršavanju posla”, dodala je.

Istaknula je kako nije znala detalje ugovora i dogovorene iznose.

Tu informaciju tijekom proteklih mjeseci nisam tražila, s obzirom da je ona bila dio odnosa s AlixPartnersa i njihovih podizvođača. Postavlja se pitanje je li taj iznos za naše prilike prevelik”, rekla je Dalić.



Ponavljam, naknade plaća Alix i partneri. Ono što ja mogu reći jest da svi vidimo da su, u odnosu na druge plaće u Hrvatskoj, ti iznosi veliki. S druge strane, radi se o specifičnim i kompleksnim poslovima koji zahtijevaju određena znanja koja, po riječima predstavnika Alix i partnera, ti ljudi imaju. Kao što je i sam istaknuo, te su naknade značajno niže od onih za koje te poslove primaju stranci”, dodala je zaDnevnik Nove TV.

Na pitanje smatra li jesu li iznosi za hrvatske prilike previsoki, Dalić je kazala da je njoj to teško reći, jer je iznos dogovoren u privatnom poslovnom odnosu dviju tvrtki. “Taj iznos primaju tvrtke, a ne pojedinci. Njih ne prima samo jedna osoba, nego i drugi zaposlenici tih tvrtki. Na njega se plaća porez. Zbog toga je meni prilično teško komentirati ili tražiti da se oni izmijene”, zaključila je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI