Dalija Orešković smatra kako je “Hrvatska za generacije HDZ-ovih poslušnika”

screenshot

Buru negodovanja i komentara sa strane oporbne izazvalo je ustoličenje HDZ-ovog Andrije Mikulića na čelo Državnog inspektorata. Nakon toga se u javnosti pojavila informacija kako će HDZ u inspektoratu zaposliti 500 novih ljudi, a oporba tvrdi kako će to biti 500 novih HDZ-ovih uhljeba.

Sve je komentirala i čelnica START-a Dalija Orešković, koja na Facebooku piše:

“HDZ je na čelo Državnog inspektorata nedavno postavio svog istaknutog člana, bivšeg predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Andriju Mikulića. Najavljeno je i ponovno spajanje 17 različitih inspektorata u jedan državni inspektorat, tobože radi ušteda i racionalizacije poslovanja. Ali Partija novce hrvatskih građana „štedi“ tako da ih baca na zapošljavanje novih 500 (!) ljudi u Državnom inspektoratu. Jer treba zbrinuti puste članove Partije, kao i članove njihove obitelji. Gdje bi se inače zaposlila „mala iz familije“?

Od tih 500, njih stotinu će raditi u ljudskim potencijalima, odnosno bit će zaduženi za zapošljavanje tih novih ljudi. Ministar Kuščević, koji se očito pravi glup, pozdravio je osnivanje glomaznog sektora za ljudske potencijale riječima da „razvoj ljudskih potencijala svakako treba poticati“. Trebalo bi zapravo poticati ministre iz Partije da se suzdrže od komentara koji vrijeđaju zdrav razum hrvatskih građana.

Hrvatska država je poprilično velika – javna potrošnja čini oko 47% BDP-a (članice iz istočne Europe uglavnom troše oko 40% BDP-a). Gdje ide sav novac koji država kroz poreze uzima od hrvatskih građana? Očito ne u podizanje kvalitete usluga, poput onih u zdravstvu kojima građani opravdano nisu zadovoljni. Partija ogromnim novcem zasipa svoje članove, rođake i kumove – partijske poslušnike se zapošljava u državnim institucijama, a firmama povezanima s Partijom dodjeluju se milijunski poslovi na namještenim javnim natječajima.



Politička korupcija u HDZ-u i njegovim satelitima prevršila je svaku mjeru. Ne samo da se hrvatskim građanima otvoreno smiju, već nam i pljuju u lice. Start je nastao upravo zato da razmontira HDZ i njegovu koruptivno-klijentelističku mrežu. Stoga izađite na izbore 26. svibnja – tražimo vašu podršku na ovom prvom koraku ka zbacivanju ove sramotne klike s vlasti. #ovajputglasam

Facebook Comments

Loading...
DIJELI