Dalija se žali: ‘Svi mi kritiziraju apsolutno sve’

Dalija Orešković je za Večernji list komentirala napade na njezinu političku organizaciju START.

“Kritizira se apsolutno sve. Na primjer, to što sam se okružila mladim ljudima ili novim ljudima koji nemaju nikakvo političko iskustvo. Kad pokažem da to nisu samo mlađi ljudi i nisu samo osobe bez ikakvog političkog iskustva, onda se kritizira to što se u našim redovima pojavio i netko tko ima političkog iskustva. Pa se kritizira da samo upozoravam i dijagnosticiram gdje su problemi, a kad pokažem da imam više suvislih rješenja koja gledaju u budućnost, onda se kritizira i to što većina nas nije spremna i nije voljna promišljati o budućnosti koja dolazi. Salonska mi ljevica prigovara da sam HDZ-ov projekt pa mi pritom, kao ornament, dodaju da sam i Letičina snaha pa više ne mogu biti autentični predstavnik ljevice. Kad se pokaže da su uz moje rame pristali biti i neki bivši SDP-ovci ili drugi malo snažniji zastupnici lijevih ideja, onda ne valja ni to. Onda sam odjednom previše lijeva. O svim kritikama vodim računa, ali vodim računa i tko ih ističe i iz kojih motiva”, kazala je.

Reagirala je i na ispriku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bivšem premijeru Ivi Sanaderu, što nije pozvan na obljetnicu ulaska Hrvatske u NATO.

“”Država u kojoj najvišim nositeljima državnih vlasti uopće padne na pamet ispričati se pravomoćno osuđenoj osobi za kazneno djelo koja je pritom dužna državi 17 milijuna kuna koje treba vratiti u javni proračun država je koja nema samopoštovanja. To znači da osoba koja se u ime države ispričala nema apsolutno nikakav državnički stav i odgovornost i Kolindi Grabar-Kitarović poručujem da se nije ispričala i u moje ime kao građanke. Ivo Sanader ime je i prezime koje se može izgovarati samo u kontekstu najvećeg mogućeg srama i sramote koje je priuštio svima nama. Ali jasno mi je da je to taj isti Sanader koji je bio i njezin stranački šef pa valjda mu se i do dana današnjeg mora dodvoravati kao što se dodvorava i Plenkoviću jer joj nitko drugi ne može financirati kampanju i omogućiti joj nastavak političke karijere”, kazala je.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI