Damir Stojić dobitnik je nagrade “Svjedok godine”

screenshot

Drugog dana TradFesta uručena je godišnja nagrada “Svjedok godine” studentskom kapelanu svećeniku salezijancu don Damiru Stojiću “zbog hrabrog svjedočenja, snažne prisutnosti u javnosti i društvenog utjecaja, posebice na mlade”, zbog čega je, kako se navodi u priopćenju udruge Vigilare, meta napada lijevih organizacija i medija.

“Također, primjer je uključenosti Crkve u javni život Hrvatske i uspješnog djelovanja svećenstva u društvu, veliki je i beskompromisni branitelj nerođenih, angažirani borac za pravo nerođene djece na život i promicatelj kulture života, zauzeti navjestitelj istine o ljudskoj spolnosti i naravi, promicatelj vrijednosti i ljudskog dostojanstva od začeća do prirodne smrti;  očuvanja institucije braka i promicatelj bračnih vrijednosti,” stoji u priopćenju.

Navodi se kako je posljednji napad u javnosti doživio je kada mu je, “u neviđenom medijskom napadu na slobodu govora,” početkom studenog 2018. otkazano predavanje u zagrebačkoj srednjoj Školi za modu i dizajn nakon što su “vodeći lijevi mediji izvršili pritisak na školu i Ministarstvo obrazovanja”.

Don Damir Stojić, kojemu je nagradu uručio predsjednik udurge Vigilare Vice John Batarelo, rekao je da mu je zadovoljstvo raditi posao koji voli bez obzira na česte medijske napade. Spomenuo je, navodi se u priopćenju,  i nedavni slučaj jedne ljekarnice iz Zagreba koja je, “pozivajući se na ustavom i zakonima zajamčeno pravo na priziv savjesti, odbila prodati kontracepcijske pilule, zbog čega su uslijedili snažni medijski napadi na nju osobno, a time i na cjelokupno ljudsko pravo na priziv savjesti”. Zbog toga ju je preporučio kao kandidatkinju za dobitnicu nagrade iduće godine.

U priopćenju se kaže da je don Damiru Stojić hrvatski povratnik iz Toronta (Kanada), teologiju je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski studij u Washington (DC) gdje je na Catholic University of America 2007. magistrirao na katedri moralne teologije. Po povratku u Hrvatsku, u rujnu 2007. dobiva dekret Zagrebačke nadbiskupije za službu studentskog kapelana na zagrebačkom Sveučilištu. Na toj službi je i danas djelujući primarno u Župi Duha Svetoga i zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, ali i diljem Hrvatske, pa i izvan granica, gdje kroz tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove promiče teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II.



Treći TradFest, godišnja međunarodna manifestacija tradicionalnih i konzervativnih lidera, mislilaca i aktivista koji svojim djelovanjem potiču uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrjednota u Hrvatskoj i svijetu, otvoren je u petak u Zagrebu, a organizira ga udruga Vigilare.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI