Danas novi buran dan u Saboru: Glasovanje o Konvenciji i opozivu M. Dalić

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dalić je nakon rasprave u Saboru rekla da je se ona nije posebno dojmila

Pred premijerom Andrejom Plenkovićem i Vladom još je jedan buran dan u Saboru.

Naime, Plenković će zastupnicima prvo podnijeti izvješća o sastancima Europskoga vijeća održanima u Bruxellesu 22. i 23. ožujka 2018.

Nakon toga na dnevnom je redu glasanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, o kojoj je u Saboru u srijedu održana maratonska sjednica koja je trajala više od devet sati i završila nešto iza ponoći. 

Raspravu u Saboru zaključila je ministrica Nada Murganić, koja je kazala da je očito da ratifikacija neće biti podržana od strane sto posto zastupnika, ali da će ipak biti usvojena, što je zapravo i bio cilj nje i Vlade. 

Nakon glasanja o ratifikaciji, pred zastupnicima u Saboru na redu je glasanje o povjerenju ministrici gospodarstva i potpredsjednici Vlade, Martini Dalić. 



U Saboru je i rasprava o povjerenju Dalić dugo trajala. Iz oporbe su joj predbacili da je izgubila kredibilitet, te da zbog toga ne može obnašati svoju visoku dužnost. 

Dalić je nakon rasprave u Saboru rekla da je se ona nije posebno dojmila, a argumente iznesene u raspravi nazvala je praznima, netočnima i paušalnima.

“Vidjeli ste i sami da je tijekom ove rasprave u dvorani bilo prisutno vrlo malo ljudi koji su ovaj zahtjev i potpisali, pa i to samo govori koliko vjeruju u ono što su potpisali. Sva ova montiranja i sve ove konstrukcije vrlo jasno pokazuju koliko je prazan njihov argument, stoga mislim da je stvarno šteta da se na ovakav način troši i vrijeme i novac poreznih obveznika, iz kojih svi mi primamo plaću, jer ovaj dan, barem ja, mogla sam iskoristiti na puno kvalitetniji i puno korisniji način”, rekla je Dalić, istaknuvši da se ipak radi o demokratskoj proceduri te da oporba na to ima pravo, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI