Darko Horvat o situaciji Uljanika: ‘Nemojte nas tjerati u donošenje nerezonskih odluka koje bi mogle imati teže posljedice’

screenshot

Dodao je da konkretna rješenja više očekuje javnost nego radnici

Uoči užeg kabineta Vlade, ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je da će Vlada na sjednici u Puli u četvrtak napraviti presjek povijesti brodogradnje i zatečenog stanja.

Na pitanje novinara N1 znači li to da nema konkretnih rješenja, Horvat je odgovorio protupitanjem – Kakvo konkretno rješenje očekujete?

Dodao je da konkretna rješenja više očekuje javnost nego radnici.

Radnici su dionici u procesu koji je vrlo kompleksan i složen. Spram toga koliko ga se godina stavljalo pod tepih, kroz jednu noć teško da se može naći jedno spretno i sretno rješenje. Razgovaramo s potencijalnim investitorom, razgovaramo s od uprave izabranim strateškim partnerom. Pojavljuju se iz dana u dan novi dionici zainteresirani za hrvatsku brodogradnju i nemojte nas tjerati u donošenje nerezonskih odluka koje bi mogle imati teže posljedice”.

Dodao je da je novac za plaću za osmi mjesec osiguran te da će se modaliteti vidjeti kroz nekoliko dana.



Problem je što su računi blokirani, koliko znam, uprava radi na tome da se računi deblokiraju”, rekao je Horvat. Ministar se sastaje s naručiteljima brodova kako bi vidio kakvi su njihovi planovi.

Horvat je rekao i daje plan restrkutriranja težak  584 milijuna eura, participacija Vlade, za koju EK misli da je prevelika, je 60 posto.

Sto milijuna eura je prvom u prvom trenutku kako bi se proizvodnja u Uljaniku i 3. maju mogla nastaviti”, rekao je Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI