DARUVARAC NA SLOBODI: ‘Neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu’

screenshot

Izvanraspravno vijeće Suda u Zadru u petak je ukinulo istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu i odbilo mjere opreza koje je predložilo Općinsko državno odvjetništvo te je on u nedjelju ujutro izašao na slobodu, piše N1.

“Nemam ništa za reći, neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu”, kratko je novinarima rekao Daruvarac.

Na pitanje kako se osjeća kazao je: “Nikako”.

S obzirom da ima državljanstvo BiH mnogi strahuju da bi mogao pobjeći tamo.

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.



Budući da je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora.

Nakon što je u srijedu, 6. veljače obitelj njegove žrtve primila prijetnje preko društvenih mreža, Općinsko državno odvjetništvo ponovno je zatražilo određivanje mjera opreza – zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Policija je za prijetnje osumnjičila 17-godišnjaka i nije utvrdila njegova povezanost s Daruvarcem.

Vijeće je zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere budući da mu istječe istražni zatvor u maksimalnom trajanju. Klarendić je objasnio da mjere opreza sud može izreći kao zamjenu za istražni zatvor, a ovdje istječe maksimalni istražni zatvor.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI