DHMZ izdao upozorenje zbog opasnog vremena, izdan i Meteoalarm

U nedjelju nas čeka promjena vremena i osjetno zahladnjenje. Državni hidrometeorološki zavod za dio Hrvatske je objavio narančasti meteoalarm koji ukazuje na opasno vrijeme. Nestabilno vrijeme pratit će nas i u novom tjednu, a temperatura će idućih dana biti u osjetnom padu.

Upozorenje DHMZ-a objavljeno je za unutrašnjost, istok i sjever zemlje gdje se mogu očekivati kiša, oluja i grmljavina. Za Dalmaciju je, pak, objavljen žuti meteoalarm koji govori o potencijalno opasnom vremenu.

Foto: DHMZ

 


TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Kako izabrati ulazna vrata za svoj dom?

Foto: DHMZ

Pred nama je jača promjena vremena koja će nam donijeti pljuskove, snažna grmljavinska nevremena često praćena jakim vjetrom, moguće i tučom. Pljuskova će već u nedjelju ujutro biti u zapadnim područjima te na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i u ostatku kopnenih predjela. Osim pljuskova i nevremena, koja će obilježiti i prvu polovinu nadolazećeg tjedna, bit će i osjetno hladnije, osobito u srijedu.

Foto: DHMZ

Pljuskova će već prijepodne biti na zapadu i sjevernom Jadranu, ponegdje i izraženijih. U ostatku zemlje bit će sunčanije, osobito u Dalmaciji. Puhat će uglavnom slab do umjeren južni vjetar. U nastavku nedjelju isto tako nas čekaju pljuskovi i grmljavina, a moguća su i izraženija nevremena praćena jakim vjetrom, ponegdje i tučom. Temperatura će biti i između 5 i 6 stupnjeva niža od subotnje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI