Divjak napala konzervativce, prozvala je i urednike na HRT-u!

Luka Stanzl/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovorila je u srijedu u Saboru na optužbe udruge Vigilare istaknuvši kako bi ih “trebalo biti sram” te je pozvala sve da prije nego što posegnu za kvalifikacijama i etiketiranjem provjere činjenice, istaknuvši kako se mora izbjeći da se bavimo marginalnim temama i da učenici budu taoci skupina i pojedinaca kojima nije interes unaprjeđenje obrazovnog sustava.

Udruga Vigilare zatražila je u srijedu da premijer Andrej Plenković smijeni ministricu Divjak te ju je optužila da je “pokazala nevoljkost ili nekompetentnost da se ozbiljno pozabavi promoviranjem pedofilije, homoseksualnosti i rodne ideologije u hrvatskim školama”.

“Ja mislim da bi njih prije svega trebalo biti sram. Kao što bi trebalo biti sram i sve one urednike i sve one koji prenose lažne vijesti i pri tome ne provjeravaju činjenice”, odgovorila je ministrica na pitanje novinara u Saboru nakon rasprave o Zakonu o strukovnom obrazovanju.

Objasnila je kako se najprije osvrće na izvorište, “na emisiju u kojoj je netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž”, misleći pritom na emisiju HTV-a Dobar dan, Hrvatska kojoj je bilo riječi o kurikulumu hrvatskoga jezika.

Istaknula je kako sve što se uvodi u škole prolazi provjere te je pozvala sve da u službenim dokumentima, koji su dostupni, “provjere prije nego što posegnu za ovakvim ružnim riječima, kvalifikacijama i etiketiranjem”.



“Na stranicama ministarstva nalaze se kurikulumi koji su sada spremni za eksperimentalnu provedbu, iako se oni još uvijek unaprjeđuju i javljaju se određene promjene”, rekla je Divjak napomenuvši kako još traje proces usklađivanja.

Pozvala je i širu javnost da se uključi, kako bi se izbjeglo da se bavimo marginalnim temama i da učenici budu praktički taoci nekih skupina ili pojedinaca kojima nije interes unaprjeđenje obrazovnog sustava.

“Tako da bih i vas novinare zamolila da stvarno provjerite sve činjenice i da svi zajedno radimo tako da naši učenici dobiju kvalitetnije i bolje obrazovanje, a ne da budu taoci ovakvih ružnih, neutemeljenih riječi i alternativnih činjenica, bolje rečeno laži”, poručila je Divjak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI