Dno Europe: Hrvatska je apsolutna država u tri značenja

Dame i gospodo, braćo i sestre, djeco svih uzrasta, očuvajte nam našu jedinu majku Hrvatsku na dnu!

Hrvatska je apsolutna država u tri značenja. Prema prvom na dnu je ljestvice gospodarskog rasta u EU i apsolutno najviše zaostaje. Prema drugom na dnu je pravosudne ljestvice EU i njome vlada pravna kategorija apsolutne zastare, a tamo gdje je nemoguća, vlada apsolutna odgoda. Prema trećem na dnu je EU po apsolutno negativnom prirodnom prirastu koji determinira uz gospodarske i pravne, političke, kulturne, civilizacijske i ostale pojave. Tko su oni koji to ne priznaju? Koji poriču činjenice? Oni nemaju oca, oni nemaju majke, piše prof. dr. sc. Kristijan Krkač za portal hrvatska danas.

Razuman čovjek pretpostavio bi kako će se nacija u takvom stanju baviti tim demografskim, gospodarskim i pravosudnim stanjem koje određuje sve ostalo. No razuman i razborit čovjek, ako je ikad i stanovao u Hrvatskoj više ne stanuje. Prosječan blentavi stanovnik misli kako sve poteškoće imaju podjednaku težinu od partikularnih, kulturnih i vrijednosnih pa do tehničkih, civilizacijskih, univerzalno ljudskih i onih koje se tiču čovjekolikog oblika života.

Zanimljivo je da ti isti stanovnici uz pomoć gospodarskih i realistično jurisprudencijskih mehanizama biraju isključivo vlasti koje se bave sporednim problemima umjesto da ih stave na čekanje dok ne riješe temeljne. Zanimljivo je da RH vjerujući da ostvaruje civilizacijske dosege misleći kako je time kulturna avangarda Zapada, ali ne rješavajući temeljne poteškoće nacije, zaista ostvaruje samo apsolutne civilizacijske podbačaje i kulturne regresije.

Hrvatska je dakle apsolutno dno Europe čak i u ta dva značenja. No netko i to treba biti, jer kako bi vrh znao da je vrh da nema dna. Dame i gospodo, braćo i sestre, djeco svih uzrasta, očuvajte nam našu jedinu majku Hrvatsku na dnu! Ne na nekom cmoljavom, relativnom i profanom dnu. Očuvajte ju na mračnom, hladnom i na prvi pogled apsolutno beživotnom dnu prepunom duhova vaših predaka koji vape, streme i sežu. Apsolutno ničemu.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI