Dodikova povijest: ‘Najveću korist od Jugoslavije imali su Hrvati, a Srbi su oslobodili Hrvatsku’

screenshoot

"Srbi sada imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku", pohvalio se Dodik

U razgovoru za srpsku Prvu televiziju, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, najavio je svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Među ostalim rekao je kako je ‘jugoslavenstvo bila najveća srpska zabluda, ali i da je najveću korist izvukla Hrvatska’. 

Uz enormne količine hvale za Aleksandra Vučića i njegove međunarodne uspjehe te veliku pomoć Republici Srpskoj, Milorad Dodik nije propustio izreći neke nove, samo njemu poznate povijesne ‘činjenice’.

“Jugoslavenstvo je bilo najveća srpska nacionalna i politička zabluda, a Hrvatska je iz Jugoslavije izvukla najviše koristi. Srbi su praktično oslobodili Hrvatsku, ali Srbi sada imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku. Ideja o Deklaraciji Srbije i RS je odlična te je potekla od predsjednika Vučića”, rekao je Dodik. 

Dodik je rekao da iz straha za vlastiti život, kao član Predsjedništva BiH nikada ne bi otišao u Srebrenicu odati poštovanje žrtvama genocida.

“Da odem u Srebrenicu, pa da prođem kao Vučić – evo već dvije godine nitko neće tamo istražiti zašto su ga htjeli ubiti. Ja jako poštujem to što je Vučić napravio, ali mislim da se ne trebamo njima ispričavati. I nama se niko ne ispričava”, prenosI b92.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI