DOLAZI DO VELIKE VREMENSKE PROMJENE: Drastičan pad temperatura u nedjelju

Facebook/IstraMet

Prema tjednoj prognozi DHMZ-a ove nedjelje dolazi do drastične promjene temperature zbog jakih nevremena koji će vjerovatno označiti završetak ljeta.

Danas se predviđa vruće i sunčano vrijeme, s temperaturama između 30 i 35 stupnja Celzijusa. U drugom dijelu dana lokalno jaki razvoj naoblake, a očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti.

Nestabilno će biti i u gorju te u unutrašnjosti Istre. Puhat će na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar pri čemu će more biti mirno i malo valovito, a njegova temperatura između 24 i 26 °C, piše HRT.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, također uz slabu do umjerenu buru ujutro, a zatim danju uz jugozapadnjak i zapadnjak. Od sredine dana u unutrašnjosti opet može biti jačeg razvoj oblaka te pokojeg lokalnog pljuska s grmljavinom. Bit će vruće, podjednako kao i prošlih dana.

Vrućine očekuju se i na jugu Hrvatske, gdje osvježenja neće biti. U Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje se uglavnom sunčano vrijeme. Ujutro ponegdje uz rijeke može biti magle, a od sredine dana mjestimice može pasti pljusak praćen s grmljavinom. Puhat će ponegdje umjeren istočnjak, a temperatura zraka će od jutarnjih 16 do 20 °C, danju porasti do vrijednosti između 31 i 34 °C.



Slično će biti i u petak i subotu. Svježije temperature u subotu su moguće na zapadu Hrvatske. No zato u nedjelju prognostičari najavljuju obilnije kiše, a na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim udarima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI