DORH zaprimio prijavu protiv Martine Dalić i Ante Ramljaka; stigla iz Todorićevih krugova?

Photo. Igor Soban/PIXSELL

DORH je kaznenu prijavu stavio u redovitu proceduru, ali to ne bi trebalo utjecati na osnovnu predistragu u slučaju Agrokor

Nepoznata osoba podnijela je DORH-u kaznenu prijavu protiv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade RH Martine Dalić, Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i drugih osoba povezanih s izvanrednom upravom Agrokora te fondom Knighthead. Prijava je podnesena zbog, kako se navodi, niza kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Anonimna kaznena prijava poslana je na još 40 adresa, svim državnim čelnicima, nizu saborskih zastupnika i stranačkih čelnika te medijima. Kako piše Jutarnji list, DORH je zaprimio kaznenu prijavu i ona je stavljena u redovitu proceduru. No, to ne bi trebalo utjecati na osnovnu predistragu u slučaju Agrokor koju već mjesecima provodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u suradnji s policijom i drugim državnim institucijama i stručnjacima. Ta se istraga bavi utvrđivanjem mogućih nezakonitosti u radu Agrokora i s njim povezanih tvrtki do aktiviranja lex Agrokor i postavljanja izvanredne uprave.

Sve se događa nakon niza objavljenih tekstova na blogu Ivice Todorića! U najnovijoj je upozorio – koje su sve zakone prekršili državni dužnosnici i s njima povezane osobe. I redom nabrojio – Zakon o sprječavanju sukoba interesa, Zakon o javnoj nabavi, o pravu na pristup informacijama, tržištu kapitala. I dalje je najviše usmjeren na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić – koju optužuje za sukob interesa i prikrivanje informacija. Ona, pak, smatra da su sve optužbe vezane uz skoru objavu revizorskog izvješća.

Nitko ne zna odakle Ivica Todorić piše svoj blog. Jutarnji list donosi – da je, navodno, sve češće u Austriji i Srbiji – gdje borave njegovi sinovi Ante i Ivan Todorić s obiteljima, te da je okupio jak tim odvjetnika, savjetnika, ekonomista i PR stratega.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI